maanantai 15. joulukuuta 2014

♥ 14.-15.12. Tokomatka Lempäälään

Se oli taas koeviikko, toivoin, että olisi viimeinen nyt toviin ja onnekkaasti olikin. Koe oli Lempäälässä saakka, ja se miksi sinne asti vaivauduimme oli epävirallinen partacollieiden tokomestaruus. Sen alkuperäisen virallisen mestaruuskokeen piti olla meidän ensimmäinen AVO-koe, mutta se koe peruuntui liian vähäisen osanoton takia. Joulukuulle asti en halunnut ensimmäistä koetta siirtää, joten käytiin se eka aiemmin, ja koska joulukuulle oli tulossa toinen ni käytiin sitten samalla vaivalla se kolmaskin tuossa välissä. Tämä oli siis meidän toinen avo-koe :) Luotto aika vahvasti kohdillaan, vaikka vähän mietin kuitenkin, että entäs jos ei saadakaan ykköstä?!

Saatiin me. Jännitti vähän enemmän kuin yleensä, varmaan se ajatus kuudennesta ykkösestä putkeen, uusi paikka ja aivan liian pitkä automatka alla. Milloinhan oppisin, ettei ne uudet paikat häiritse tätä koiraa vaikka ne kuinka on häirinnyt Pappakoiraa? Luota pyhäkoulupoikaan blondi. Ehkä jo ensi kerralla sitten..

Teukki ei välittänyt uudesta paikasta tuon taivaallista. Vähän enemmän olisi halunnut haistella mattoa ennen kehään menoa, en tykää en. Pitää alkaa puuttua siihen kaikkialla. Kehässä ei kyllä haistellut lainkaan, Varkaudessa kuitenkin nuuhkaisi jopa kerran liikkeitten välissä. Jotenkin Teu ei tuntunut ihan "omalle itselleen" mutta luulen, että nyt oli kyse mun jännityksestä. Ja videolla se näyttää paljon paremmalta taas kuin miltä tuntui.

Tuomari oli tosi tiukka (ja -pipoinen..), en tykännyt, mutta ei se meitä häirinnytkään. En kuitenkaan kuule/kuuntele mitä tuomari lätisee (lue: kommentoi) niin sinänsä se ja sama lätiseekö ollenkaan :) Meille ei mistään erityisestä huomauttanut, mutta eipä me mitään mokailtukaan. Blondi muisti kuunnella ja katsoa liikkuria, enkä yleensä teekään itse mitään ylimääräisiä huitomisia ja heilumisia. Teu teki tasaisen oman tyylisen suorituksen ja oli koko kokeen kontaktissa katselematta ja haistelematta maisemia. Nouto oli hieman huonolla mallilla taas, palautuksen lenkki tulla tupsahti taas esiin. Mun heitto meni tosi sivuun linjasta, en tiedä vaikuttiko se, vai se, ettei oltu treenattu tavanoutoa aikaan.

Ainut kunnon virhe oli, ettei Teu paikkamakuussa noussut ekalla käskyllä. Minä olin jotenkin kuutamolla enkä sanonut käskyä samaan aikaan kun muut, en tiedä missä haaveissa olin, ja sitten Teu ehkä luuli että nyt harjoiteltiin sitä, ettei saanut kuunnella. Tai mitä lie, piste siitä. Paikkamakuun aloitus oli taas vaikea, piti sanoa vähän kovemmin pyhäkoulupojalle, että pitää keskittyä kun taisi vaan haaveilla kuutamouinnista hehkeän noutajatyttelin kanssa kun kärsä pitkällä kuikuili naapurin tontille... Ei laskenut päätä makuussa tällä kertaa, eikä haistellut, lonkan otti piakkoin ja hieman oli kohentanut asentoa.

Muutama kauneusvirhe oli, tukiasken liikkeestä seisomisessa ja se noudon palautus. Seuraamisessa yksi perusasento oli hidas, ja semmosen viisi senttiä jäi jälkeen yhdessä suorassa hetkeksi. Luoksetulosta ei tullut sitä kymppiä mitä uhosin, mutta parempaan suuntaan menossa silti. Hypystä en oikein vieläkään tiedä mikä maksoi meille kaksi pistettä, oletan että tuomari katsoi Teukin osuneen esteeseen kun sen karvat ehkä osui esteeseen? Vähän linjasta sivussa ehkä, mutta käskyihin reagoi heti, perusasennot hyvät, joten ei oikein jää jäljelle kuin kosketus. Ääntä ei kyllä kuulunut. Mokoma.. 

Lempäälässä ei muuten palata koiran luo - siellä palataan koiran tykö :)

Vähän vaihtelua palkinnoissakin!

Paikkamakuu: 9
Seuraaminen:9
Maahanmeno: 10
Luoksetulo: 8
Seisominen: 9
Nouto: 9
Kaket: 10
Hyppy: 8
Kokonaisuus: 10

181p, KP, TK2 sij. 2/9


 Partisten tokomestaruuksissa oltiin paras avoimenluokan partis. Eikä ihanaa kyllä oltu edes ainoita, toinen ei ollut kovin paljon harjoitellut ja sai kolmostuloksen. Omistajansa ilmoitti vakuuttavasti jo heti kun tultiin paikalle, että meistä tulee mestareita. Siinä oli luotto kohdillaan :) Kuusi partista osallistui, ihan kivasti minusta kun joka luokassa oli partis. Mistä näitä tokopartiksia oikein saisi lisää... Täytyy koittaa näyttää hyvää esimerkkiä ja toivoa, että muutkin innostuu.

Kaikkensa antanut Pikku-Teu?
Aamumeitsie koirahotelli Herbertissä. Missä muuten nukutti erittäin hyvin ja tarjoiltiin tuoreita sämpylöitä aamupalalla! Mahtavaa, ihanaa, kiitos Eeva ♥


15.12. Ideaparkin vieressä hallissa treenit vielä Eevan kanssa. Teukki oli selvästi väsynyt, ei tuntunut normille. Otettiin ensin istuminen ja paikkamakuu, että Eeva pääsis huomauttamaan sammakoista, joita Boubie päästää valloilleen makuussa, ja nyt se pääsikin jo istumisessa.. Voi Boubie.. Teu teki istuminen tosi hyvin, makuun myös. Otin autosta halliin, pieni leikki ja heti kehään meno ja hommat. Tosi hyvin, tosin taas tuttu koira mukana ni mitäpä tuosta välittämään.. Ja taas uusi paikka, eikä tuon taivaallista häirinnyt. Hyvä Teu!

Eeva teki meille ruudun, että päästään "outoon" ruutuun. Ja eihän se sinne löytänyt. Pitää vielä treenata helpommin innostusta, jotenkin se ei vaan ekan kertaan syty. Kaikki loput meni ihan nappiin, kun ensin vaan piti eksyä ja sitten tarjota ruudun nurkkaa merkkinä.. Sitten löyty vauhti ja into ja oikea kohta.

Sitten päästiin siihen väsymysosioon kun hyppyhullu koira ei muka hyppää. Meinas mennä ohi kun heitin kapulan tarkoituksella tosi vinoon, näitä on tehnyt ennenkin, mutta väsynyt sielu ei kestänytkään sitä, eikä sitten voinut ilman apuja hypätä lain. Ei kapulalle, ei lelulle.. Joku onnistuminen ja tauko.

Mietin kauan otanko edes tunnaria, kun se vaikutti niin väsylle, mutta päätin sitten että sitä pitää harjoitella ja se pitää tehdä vaikka vähän väsyttäisi kun ei siinä tarvi riehumaan käydä. Ekana kapulat riviin ja taas ihan mahtavan järjestelmällisesti lähti oikeasta laidasta haistelemaan ja kun tuli oman kohdalle nappasi ja lähti palauttamaan. Toinen toisto, ja mitä idiootti blondi (se kaksijalkainen) teki? No idiootti blondi ajatteli taas, että näenhän minä nyt minkä se ottaa kun on halli ja kaikki vuosituhannen hienoudet kuten valot, enkä merkinnyt kapulaa. Ja mitä teki pyhäkoulupoika? Ympyrä on edelleen vaikea ja pyhäkoulupoika sotki kapulat, ja blondi ei tiennyt toiko oman..! Idiootti. Dorka. Miten typerä pitää ihmisen voida olla? Dorka. Kertakaikkiaan. IKINÄ koskaan älä viitsi olla niin tyhmä enää. Noh, melko suurella varmuudella voin sanoa, että se otti väärän. Jos Teu ottaa väärän niin se tiputtaa sen matkalla ja vähän jää hidastelemaan ja miettii ja ihmettelee ja näyttääkin sille, että tais tulla muuten vika-arvio. Ja nyt se näytti juuri sille. Mutta kun en ollut varma..... En sitten sanonut mitään, kai se pysty olee oikeakin, mistä sitä tietää, kun omistajansa on IDIOOTTI. Noh, Eevan kehoituksesta vaihdoin kaikki kapulat (ja ihan oma-aloitteisesti merkitsin oman..) ja otin vielä kerran ja pyhäkoulupoika onnistui. Siinä vaan maistoi väärää välissä, mutta nyt järki sanoi, että älä enää korjaa kun itse mokailet. Idiootti. Leikittiin jahtileikkiä ja hömppäkaukoja loppuun. Hyvä mieli, parempi kotimatka. Ei kyllä hyvä treeni ollut tämä ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti