sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Post-Korri treeniä vko. 16.

 13.4. Landella käytiin, tehtiin jälkeä. Pieni namijälki, varmaan ehkä 30m pitkä ja namia vähän vähemmän kuin ennen, hyvin nuuskutti edelleen. En muistanut olla ruokkimatta aamulla, joten lelu oli jäljen päässä. Hauskaa. Vähän vain testailtiin pihassa lt:n stoppia kun oli kiva pieni, pehmeä hanki. Hyvin toimi, keppipalkka, tosi innokas koira.

14.4. Rouhiala. Teukki oli pitkän päivän yksin ja se tekee meille aina illaksi hyvät treenit. Helen käytti Teukin lenkillä päivällä, olin 12 tuntia reissussa itte. Into oli sen mukainen.. Koko päivän kun olen istunut niin kiipeän suurin piirtein seinille illalla, pakko päästä ittekin purkaa energiaa. Ensin seuraamista, vain satunnainen palkka. Juoksukäännökset aiheena, vähän vaikeita vielä, mutta paremmaksi menossa.

Ohjattu. Merkkiä ja noutoja sekaisin. Ensin muutama merkki, lelu vasemmalle valmiiksi ja sinnehän se aina ensin menee. Lelulle siis. Mutta alkoi onnistua. Vasen ensin ja meni hyvin, oikea perään ei mennytkään. Meni keskikapulalle, mutta nyt muistin, etten laita merkille uudelleen vaan opetan korjaamaan. Kävin näyttämässä kapulan välillä, vaikeaa oli mutta meni. Vain kehut palkaksi. Tänään vasen oli helppo, mutta oikea oli tosi vaikea. Lopuksi ruutua merkiltä, lähetys vasempaan. Meni oikein hyvin. Tosi hyvällä kohdalla ruudussa myös. Nyt pitää olla tarkka eikä lipsua tästä.

Oli aika kylmä ilma ja Teukki veti silti puoli litraa vettä treenissä. Pelkkää juoksemista koko treeni. Pakko keskittyäkin nyt näihin vauhdikkaisiin liikkeisiin, kun ei ole vielä kuuma. Lämmin kun tulee, niin paljon toistoja tehdä enää..

16. Kuokittiin Emmin näyttistreeneissä. Hyvin se muisti näyttisjuttuja, ja tosi kummaa että Teukki söi tosi hyvin treenissä. Ensin joutu oottelee autossa kun olin Duon kanssa, en tiedä vaikuttiko asiaan, tosiaan kaikki namit kelpas ja kerjäskin niitä. Lopuks otin seuraamista juosten ja tinttasin sitten oikein kunnolla tassulle.. Toivottavasti ei aiheuta ongelmia..

Kotiin päästyä lähdettiin heti Emolan kentälle, ajattelin, että otetaan ohjattua ja jotain pientä vain. Kentällä oli joku jalkapallopeli, hyvä häiriö, mutta ei tarpeeksi paha Teukille. Mutta saatiinkin heti alkuunsa seuraa kun joku Hauskankadun kakara tuli kattomaan treeniä. Todella sosiaalinen kakara.. Oli koko ajan n. 1-2 metrin päässä Teuvosta ja puhui lähes taukoamatta. Kyseli mitä tehdään ja miksi tehdään ja mikä nimi semmoinen Teuvo on ja plaaplaa. Oikein hyvä! Teukki ei välittänyt suoranaisesti kakarasta, mutta oli vähän jotenkin nihkeä, mikä varmaan johtui kakarasta? Esim. vähän reagoi kun törmäsi merkkiin, ja meni epävarmaksi noudosta. Voi olla, ettei liiittynyt muuhun kuin siihen ettei osaa tätä vielä kunnolla.. Oikea ensin, kerran tosi hyvi, toisella kaarto kyllä kohti keskikapulaa mutta totesi itse vääräksi ja kaarto oikeaa. Vasen oli perään vaikea, sattui se merkkiin törmääminen mutta toi kuitenkin.

Kakara ja jalkopalloilijat lähti, harmillista. Mutta otettiin vielä ministi juoksuseuraamista, ei ongelmia tallaamisen vuoksi, stoppeja juoksusta tehty viime aikoina ja ne on selvästi parantunut. Pakkia kaukaa, takapalkka ei toimi edelleenkään, niin etupalkalla jatketaan vielä. Muuten pakittelee siis ihan mihin sattuu.

17. Lenkkitreffit ja seuraa odotellessa ehdittiin minitreeni. Pakkia otettiin ja kas ihmettä se on oivaltanut sen ajatuksen! Pakitti niin siististi, kontaktia koko ajan pitäen, ihan oikealla kohdalla, rauhallisesti askeltaen, tosi hienosti! Mitähän on tapahtunut.. Tälläkin kertaa oli etupalkka, ehkä se on jutun ydin.. Tein jopa käännöksen ja sekin onnistui. Muutama kerta ehdittiin ottaa etupalkalla pakkia kauempana minusta, pitäisi tehdä takapalkalla, mutta ärsyttää kun pakittaa sen kanssa niin vinoon. Että se on nyt alkuun etupalkka, ja mun jalkojen välistä saa juosta palkalle.
18. Peitsarin koululla ei kai sais olla.. Mutta kun mentiin takakautta, niin ei nähny koirakieltoja. Ruutu ja merkki, ja vain ruutu ja merkki. Aika kiva treeni. Ensin vein Teukin merkille ja otin lähetyksiä ruutuun, ilman että ruudussa oli lelua tai targettia. Vasemmalle lähetettäessä meni vasemmalta sivulta sisään, kaikki kolme kerta.. Kummaa. Mutta meni aina nauhojen sisään, ei huitase enää takalaidasta yli. Hienosti se meni, mutta ihan niinku se olis luullu, että sen pitää mennä sivusta. Ihan selvästi näki ruudun ajoissa, en tiedä, tätä täytää vähän miettiä.. Oikealle lähetettäessä meni tosi hyvin. Merkkiä perään. Olen koittanut nyt laittaa lelun siihen vasemmalle mun ja merkin väliin, ja aika tuo koira suihkasee sille lelulle ekana. Mutta sen mielipide merkistä on selvästi innostuneempi, ja kaikki loput merkit meni hyvin.

Ruudusta sai leikkipalkan ja merkistä sai jahtimahtileikkipalkan. Viimesenä tein koko liikkeen ruutuun asti ja jätin lelun ruutuun. Se oli paha, mutta en tiedä reagoinko liian aikaisin.. Käskin katsoa merkkiä ja se katteli vaan ruutuun, lähetin ja teki kaarroksen vasemmalle ja ehdin sanoa "oijoi" ja Teukki pysähtyi, ja kun käskin uudelleen, se palasi sivulle ja painoi vaan mua vasten. Kävin näyttämässä merkin ja lähetin uudelleen - taas katseli vain ruutuun, mutta meni merkille tosi hyvin! Täytyy testailla näitä.. Tosi hyvä mieli jäi kuitenkin tästä treenistä kokonaisuutena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti