sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Fillarointia ja perustreeniä vko 26

Alkuviikosta ei treenattu lainkaan, osin en ehtinyt, osin en jaksanut, osin ei huvittanut. Ollaan pyöräilty taas aika paljon, maanantaina hilpastiin pitkän työpäivän päälle 8km fillarilla. Aika kuuma oli, mutta hyvin Teu jaksoi pinnistellä. Ajattelin jo, että sillä alkaa olla liian kuuma, mutta sitten tuli pätkä missä pysty laskee irti ja se lähtikin ihan uudella riemulla juoksemaan. Taitaa hihna uuvuttaa sitä vaan. Hauskaa on kyllä pyöräily, ollaan opeteltu "oikea" ja "vasen", "vaihto" on hieman vaikea vielä liikkeessä, käskyllä on tarkoitus vaihtaa etukautta pyörän sivulta toiselle. "Eteen" ollaan otettu uutena käyttöön nyt, josko meidän agiura saa joskus tuulta purjeisiin niin osataan sitten sekin. "Oota" on myös käytössä, harmillisesti muistuttaa käskyä "oikea" ja joskus risteyksessä kun sanon Teukille "oota" niin ottaa ja suihkasee oikealle.. Teukki on flexissä kun pyöräillään, paljon menee edellä mutta kulkee myös oma-aloitteisesti ihan pyörän vieressä, ihan pyörän vieressä, ja hirvittävän hienosti lukee pyörän liikkeita ja kääntyy minne pyörä kääntyy :)

25.6. Kimppatreeni Helenin kanssa. Ajattelin, että teen liikkuroituna jotain, ja kun kasailin kehää niin päätin, että otetaan revanssi Arsen kokeesta, tehdään samat liikkeet samassa järjestyksessä. Eikka teki ensin ruutua, ja Teukki odotteli autossa. Pieni leikki, lelu "jemmaan" ja hommiin. Tunnari, ihan huipusti. Vähän liikaa iloa palautuksessa.. Olin varma, että toi väärän kun otti ekan mikä nenään sattui, mutta minkäs teet kun ekana nenään sattui oma. Kiltti pieni.

Metalli, vähän liikaa iloa taas, meni ensin huolimattomasti kapulalle, eikä se osunut suuhun, joten otti uudelleen. Muuten hieno ja nopea. Hyppynoudossa Helen kävi nostamassa kapulankin pystyyn, eikä teettänyt mitään ongelmaa Teukille. Ei ottanut suoraan suuhun kylläkään, vaan kaatoi kapulan ja otti sitten.

Kaket, hienosti teki. Onnekkaasti saatiin muutaman kymmenen metrin päähän roska-auto tyhjentämään alueen kierrätyspistettä, isoja metallisia roskiksia ja meteli oli kamala. Yksi tuplakäsky kun Teukki katseli taakseen. Näitä täytyy treenata, että kakejen aikana seläntakana tapahtuu jotain. Ehkä kuitenkin jotain vähän hiljaisempaa.. Kaamee meteli. Hyvä kun kuulin itseni.

Seuraamisesta en pitänyt, jätätti ja teki huonoja perusasentoja ja yhden todella hitaan asennon. Roska-auto siellä tuusaili edelleen, välillä piti tosi kovaa ääntä. Seuraamisen jälkeen lt, odotettiin pieni hetki aloitusta, kun auto piti tosi kovaa mekkalaa, en kuullu ittekään mitään. Teukkia vähän huolestutti, ei pelännyt, mutta oli kyllä kiinni tässä häiriössä. Enkä ihmettele, metallisten isojen roskisten kannet ilmeisesti paukkui kun niitä kippailtiin, tosi kovia ääniä. Lt ei ollut mikään erikoinen, pysähtyi juu ja meni maahan juu, laukalla vikaa pätkää vaille kaikki. Surkea kuitenkin, oikeen ahistaa tehdä tätä kun en ole osannut opettaa.

Istuminen oli ok, kuulemma oli hieman miettinyt mikä asento se nyt oli. Ruutu vikana, siitä nurkasta minne palkka oli jätetty. Ja sinnehän se taas haaveili. Komensin Teukkia KESKITY, ja topistuikin siitä. Pitäis enemmänkin muistaa käskyttää tuota, ja kehua kun uskoo. Ruutuun ei tuntunut katsovan, vaan yhtä ylimääräistä merkkiä joka oli kentällä. Mutta meni kuitenkin ruutuun, ihan vasempaan laitaan. Olisi ollut ruudussa heti, mutta korjasin silti, hyvin osasi korjata paikkaa. Luoksetulo ruudusta oli epäsiisti, tuli aika väljästi ja seurasi huonosti.

Tuomarin kättelyt ja yhdessä palkalle. Kaiken se teki, olisi varmaan ollut ykkönen tämäkin. Kummasti sekä alavireisyyden että ylivireisyyden ongelmia.. Jossain se tapasapaino on. Antoi kuitenkin toivoa, että ehkä tämä tästä! Ihan kuin alkais olla hyviä nämä useamman liikkeen sarjat etäpalkalla. Saan nyt ainakin kuvitella niin.

Tehtiin ruutua vielä pienen tauon jälkeen, olin kasanntu kaksi ruutua ja niiden keskellä merkki. Eka meni ihan ok, sen jälkeen toinen oli tosi vaikea. Vaikeaa oli myös saada ajatukset merkkiin kun kerran oli käynyt ruudussa. Eka oli oikealle, meni hyvin, toinen vasemmalle, ei mennyt mihinkään. Kummaa miten hankalaa vaikka oli jo käynyt ruudussa ja tiesi missä ne on.

Kokeiltiin vähän myös uutta liikettä, kun oli hyppykin mukana. Rundi on kovin väljä, pitää keskittyä sen tiivistämiseen. Ei osannut noutaa kovin hyvin kun kapula oli niin sivussa, tukkakin oli huonosti niin epäilin ettei myöskään nähnyt kunnolla. Kyllä siitä jotain tulee.. Vähän hakusessa jotenkin opettaminen, kun tuntuu ihan kuvitteelliselta koko liike..

26.6. Piti oikein taas pakottaa itsensä treenaamaan. Jotenkin ei napannu, mutta sitten oli taas kuitenkin hitsin kivaa. Mentiin Urpolaan, beach wolley pelaajia ihan kivasti vieressä, mopoja meni kentän poikki muutamia. Pitäis keksiä häirökkäämpiä paikkoja, mutta en oikein tiedä missä voisi huoletta olla koiran kanssa mutta meteliä yli ympärillä?

Tein ruudun keskelle kenttää, ja siirsin merkkiä aina ruudun eri sivuille. Ekalle merkille ei meinannut löytää. Vaikka psyykkasin sitä merkille, niin näki vain ruudun, ja lähti sitä kohti. Pysäytin ja kävin näyttämässä merkin, ei meinannu silti löytää. Maassa oli jotain isoja roskia, tupakka-aski ym, ja jostain syystä Teukin huomio kiinnittyi niihin. Vein Teukin sitten merkille ja kehui ja aloitettiin alusta. Merkki löytyi ja ruutukin löytyi. Vaihdoin merkin seuraavalle sivulle, ja merkki oli nyt helppo. Mutta ruutu ei. Samassa kohdassa, sama ruutu, uudesta suunnasta lähetys ja ei löydy ei. Piti näyttää. Sitten toisesta suunnasta samalle merkille ja samaan ruutuun, tämä onnistui. Sitten merkki taas uudelle sivulle ruutua ja taas oli yhtä vaikeaa, piti käydä ihan näyttämässä ruutu. Toinen kerta samasta suunnasta ja sitten löytyi kyllä. Kummaa miten pirun vaikeaa se onkaan.

Oli aika lämmin niin oli pakko lopettaa tuo juoksentelu, alkoi hyytyä ihan selvästi jo. Pieni paussi ja vähän rauhallisempiin hommiin. Päätin ottaa kakeja niin, että beachwolley pelit meni ihan Teukin selän takana. Ei sit viittiny ees vilkasta, vaikka oikein odotin että kurkkiiko se pelaajia. Tein vain yhtä - kahta vaihtoa, mutta odotutin tosi kauan seuraavaan käskyä. Kerran se arvaili, että josko voisi jo nousta ja teki seisomisen ihan oma-aloitteisesti. Kerran sotki taas lig ja rok, osasin tosin korjata istumasta maahan lig-käskyllä, mutta ei kyllä tekniikka pelannut yhtään. Yleensä kun tekee tämän virheen, että käy seisomasta istumaan eikä maahan, niin jää tähän virheeseen kiinni ja toistaa sitä koko ajan, ei osaa korjata. Nyt osasi, otin uudelleen perään ja teki ihan oikein. Mietin olisko tuo helpottanut, kun opetin istumasta maahan lig käskyllä myös, erottaisko se ne paremmin vai oliko kenties sattumaa.. Aika näyttää.

Pieni paussi ja pitkä seuraaminen. Tarkoituksella, halusin tietää tsemppaako se kun on jo alla vaikka mitä hommia ja vähän uuvuttaa. Aika hyvin seurasi, ei mitään merkittäviä virheitä, vähän jätätti välillä mutta korjasi kehoituksesta. Taisin kävellä hitaan vähän liian hitaasti, siinä teki jätätykset. Ihan hyvä fiilis jäi, vaikka koira ei oikein osannut mitään.

Se oli niin hauska kun kellui makuullaan ja joen virta keikutteli bebaa ja häntää.
27. Lauantaina oli kamala ukkonen iltapäivällä, mietin vähän miten meidän suunnitellu pyörälenkin käy.. Vähän ylitöitä ja niin ehti mennä ohi, ehti kyllä alkaa vähän paistaakin, pelkäsin vähän että on liian kuuma. Mutta hyvin jaksoi, juomiset mukaan ja menoksi. Luovuin matkalla haaveesta pitää Teu kuivana ja laskin sen jokeen juomaan. Se kun ei voi vain juoda luonnonvesistä, vaan sen pitää maata ja juoda. Viileeneepähän samalla. 10km tuli mittariin tällä kertaa, piti vähän katkaista lenkkiä kun alkoi jyristä, enkä itse oikeen ollut innokas kastumaan.. Vähän se ehti ripottaa, mutta ehdittin kotiin ennen kaatosadetta.

Lenkin jälkeen Teukki rallitteli fudis suussa omalla pihalla ja vielä illalla kanteli lelua ja ehdotteli leikkiä, joten päätin ottaa pienen pihatreenin. Olin muistellut viehettä tällä viikolla ja löysinkin sen vihdoin, ajattelin, että josko siinä olisi meille keinot lt-stopin opetteluun. Teukki ihan ihan pöpinä vieheleluun, ei mainnnut tulla yhtään mitään koko hommasta kun oli niin kierroksilla aluksi. Ja lopuksikin. Mutta kyllä siihen joku tolkku löytyi. Pitää vähän opetella tuota, meinasin vähän näyttää vaaralliselta aika ajoin kun toveri loikkii vieheen perässä ihan miten sattuu. Viehe menee aika ylhäällä, ja kun stoppaa hyvin, saa naksun ja viehe tulee alas ja tavoitettaviin. Hyviä stoppeja kuitenkin tuli, naksuttimen otin kaveriksi, että saan hyvin merkittyä pysähtymisen, ja ainakin nyt tämä eka harjoitus meni mun mielestä tosi kivasti. Koirakin on vielä ehjä. Seuraavalle kerralle kyllä lämmitellään vähän ensin, en muistanu että se noin kahjo on vieheen kanssa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti