tiistai 16. kesäkuuta 2015

Longer time no see: iltakoe Arsessa oli arsesta..

Kerrataampa nyt ensin toinen VOI-koe, kun on nippa nappa muistissa. Kenraalihajoitukset meni viimeistä vaille aivan mahtavasti, tiistaina oli vielä tosi luottavainen mieli, kaikkia liikkeitä tein. Ja sitten keskiviikkoiltana ei pieni löydä ruutuun lainkaan vaan menee luoksetulon aloituspaikalle. Voi elämä. Koitin vain uskoa, että se oli taas poikkeus, eikä niin käy kokeessa..

Pieksämäen iltakoe 11.6 ja luokka alkoi vasta 19.45 ja oli hieman aikataulusta myöhässäkin. Menin yksin ja olin suunnitelllut mielestäni hyvin, miten kokeessa teen valmistelut. Ei toiminut.. Ensin Teukkia lenkille, sitten autoon. Sitten odottelemaan luokan alkua, oltiin toisessa paikkamakuuryhmässä. Leikki ennen makuuta, kehäänmeno onnistui yllättävän hyvin, vaikka oli tytöt molemmin puolin. Aloitus meni hyvin, makuu meni hyvin, ei ollut lepuuttanut päätäänkään vaan maannut kuulemma tosi hyvin ja skarppina. Varmaan kun oli ohjelmaa, viereinen koira oli piipittänyt lähes taukoamatta. Tarvitsi toisen käskyn perusasentoon... Mokomakin..

Kymmenen koirakkoa, oltiin tokavikoja. Teukki siis autoon odottelemaan. Viilennysmanttelin kanssa, ehkä vähän hätävarjelun liioittelua, ei ollu meinaan kovin lämmin ilta, ehkä Teu olikin siksi "jäässä"? Ennen omaa vuoroa kävin ottamassa pari lt-stoppia, Teukki oli ihan liekeissä ja stopit oli tosi hyvät. Liikejärjestys oli vaihdettu melko hankalaksi, ehkä Teukilla oli liian suuri odotus jollekin muulle kuin tunnarille heti ensi alkuun.. Jätin palkan "jemmaan", niinkuin treeneissäkin, lopuksi jätin vielä Teuvon rakastamat hanskat jemmaan koska tunnari oli ekana eikä hanskoja olis voinu pitää kuitenkaan. Se taisi olla virhe se..

Tunnari meni vielä ihan ok, ysi siitä. Hyppynouto toisena, meidän etäpalkkaa kohti.. Teukki oli vähän kuutamolla, olis voinu kovemminkin käskeä keskittymään, hyppy käsky kun tuli niin Teu sinkas kohti palkkaa! "OIJOI" ja uusi hyppykäsky, sain sen esteen yli. Toinen ongelma olikin sitten noutokapula, jonka onnekkaasti heitin pystyyn. Suurilaipallinen ohjatun kapula, ja vaikka ollaan reenattu pystykapuloita, niin taisi olla liikaa laippaa siihen mielentilaan, eikä Teu osannut ottaa kapulaa. Menin auttamaan ja hyppyytin takaisin, nolla tästä sähellyksestä.

Kaket tähän väliin, niin hyvin alkoi ja menikin muuten, mutta sotki rok ja lig. Tällä kertaa niin, että teki rok kun piti tehdä lig, eli istui seiso-maahan siirron. Käskin sitten uudelleen lig, ja se meni istumasta maahan lig käskyllä niin, että etujalat pysyi paikoillaan ja takapää valui taakse. Ikinä olla tehty näin, onneksi teki nyt. Myöhemmin kuin kokeilin niin ei kyllä osannut korjata lig-käskyllä mitään. Tosi hieno seiso-istu oli, ja muutenkin kaukot oli tosi hyvät. Treeneissä ole sotkenut taas aikoihin käskyjä, jostain se aina tupsahtaa kokeeseen.

Metalli meni suht ok, todella hidas. Luoksetulolle juoksin kun oli pidempi siirtymä, Teukki päästi vähän ääntä kun ollaan sekoiltu treeneissä yhdessä juoksentelemalla. Ei hyvä, mutta tuomari ei vielä huomauttanut. Lt alkoi ihan hyvin, oli aika hidas. Laukalla tuli kaksi ekaa väliä kuitenkin, hitaasti niin että pystyi pysähtymäänkin. Vika väli oli kipittelyä. Todella ärsyttävää. Liikkeestä istuminen oli kaiketi vähän hidas, muuten ok. Mukavasti välissä tuo istuminen, niin luotin vahvasti että Teukki menee ruutuun. Ja menihän se. Olin jo alussa kyllä katsonut, että lt oli mukavasi hallin seinän vieressä punaisilla merkeillä, ja ruutu kaukana keskellä pihaa keltaisella nauhalla ja oransseilla merkeillä. Meni aika hitaasti, helpotti tarkempaa stoppia ja lt oli hyvä myös, oletettavasti laukalla tuli.

Suorituksen jälkeen leikittyämme vein Teukin taas autoon ja ajattelin mielessäni, miten helpottavaa on kun ykkösputki katkesi. Nyt en enää voi tehdä itselleni paineita turhaan, eihän meiltä kukaan muu odota mitään, minä itse odotan meiltä "liikaa". Vaikka kuin ajattelen, että menemme vain näyttämään mitä osataa, hyvällä fiiliksellä, ei välitä tuloksella, niin jännitän silti ihan pirusti. Olen alkanut uskoa, että se on mun jännitys myös mikä koetta pilaa. Tätä täytyy edelleen pähkäillä...

Joku kysyi minulta kehän jälkeen miten meni ja vastasin kutakuinkin "ihan tosi surkeesti, Teukki oli ihan kiinni etäpalkassa, ja jotenkin ihan kuutamolla ja vielä nollattiin hyppynouto, ihan käteen meni". Ykkös tulos ja oltiin toisia.. Hupsista. 259p että ei tuolla ykkösellä juhlita, mutta sinänsä positiivista että kymmenestä koirasta vain viisi sai tuloksen, ja niistä vain kaksi oli ykkösiä. En silti muuta mielipidettäni miten meni, ihan käteen meni. Todallakin alkaa huolestuttaa EVL.. Eikä tästä kokeesta ole videotakaan
Ja kotona oltiin puolen kahdentoista aikaan. Seuraavana aamuna nukuin pommiin ja heräsin 9.14. Vaan 9.37. olin töissä ja kauppakin aukesi ajallaan. Vähän rankkaa tuo koko päivän jännittäminen, ei taida iltakokeet kuitenkaan sopia meille...
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti