keskiviikko 12. elokuuta 2015

vko 30 perustreeniä

21.7. Oli kamalan kuuma ja Teukki oli aika vetämätön. Tai en nyt sanoisi, että oli edes ihan hirveen kuuma, mutta Teukki oli silti vetämätön, ehkä kuumasta, ehkä ei ollut hyvä päivä, en tiedä. Vaikutti sille, ettei jaksa. Ohjattua Lyskan pihalla, ei onnistunut mitenkään. Nyt bongasin vasemman kapulan ekana, ja meni vasemmalle kapulalle vaikka lähetin oikealle. Ei kuunnellut siis ollenkaan, meni vain sinne minkä oli huomannut jo aiemmin. Korjailtiin vähän, mutta Teukki otti häiriötäkin ihan eri tavalla kuin yleensä, jätettiin treeni lyhyeksi. Keskikapulaa ei ollut.

22.7. Aamutreeni. Menin töihin myöhempään, niin käytiin tekemässä pieni aamutreeni. Seuraaminen, Z ja kaket, lelu "jemmassa". Seuraamisen tyyppivika tuli esiin, jostain syystä vaan jätättää joskus. En ole keksinyt vielä korjausta. Ei auta käskyn toisto, on jotenkin "maassa" ja laahustaa vähän jäljessä. Kakeissa ei noussut taas ekalla istumaan, matka oli tosi aivan tärkeän pitkä, varmaan 30m. Tehtiin vielä uusi seuraaminen lopuksi kun jäi kaivelemaan miten surkea se oli, palkkasin kun meni hyvin. Toinen menikin paljon paremmin, ei vastaavaa laahustusongelmaa. Z oli hyvä omasta näkökulmasta, kaikkea en toki voi nähdä.. Lopuks korjailtiin kaken ekaa nousua piitkästä matkasta, ja seuraamisen juoksuosuutta, palkka oli taas "jemmassa".

Illalla käytiin Elbsin ja settereiden kanssa treenamassa vielä uudelleen. Rundi oli ok, vaikka hyppy oli paikoillaan, Teukilla oli taas mahdottomasti intoa. Pitää muistaa mennä itse lähemmäs tötsää lähettämään, vaikka koira on pitkässä matkassa. Yhdistelen liikkeen loppua jo, ettei pyhäkoulupojalla nyrjähdä aivo taas, jos tuleekin yllättäviä muutoksia suoritukseen. Läheltä rundi ja pysäytys, sitten menin itse kauas, näytin kapulan matkalla, käskin noutamaan ja hyppäämään. Onnistui joko nouto tai hyppy, molemmat tuntui liikaa pyydetyltä.. Autoin vähän enemmän hypylle niin alkoi onnistua.

Merkitöntä merkkiä, meillä "paipai" käskynä. Hyvin se jo lähtee, tosin ei kovin pitkään matkaan. Ei ole pitänyt useinkaan mitään rinkiä tai merkkiä sillä, mutta ruutu pitäisi saada yhdistettyä tähän, ettei taas nyrjähdä pyhäkoulupojan aivo. Menee ehkä just sen 10m ennen kuin alkaa kysyä tai etsiä katsellaan palkkaa, pitää koittaa vahvistaa vielä tätä. Joskus on ollut rinki piirrettynä hiekkaan, ja aina on siihen osunut, tosin en ole tarkkaan mitannut matkaa. Pitää muistaa alkaa laittaa rinki aina. Jos huitasee ohi, niin korjaaminen lienee meille aika mahdotonta, pitää vähän suunnitella.. Koitettiin ruutuun menoa, ei tajunnut ekana millään, että siitä tyhjästä pitäisi vielä jonnekin muualle juosta. Kävin näyttämässä ruudun ja sitten oli tieten helppo nakki.

Lopuksi Elbsi liikkuroi meille tunnaria, oli aivan loistava. Ei saa unohtaa reenata tätä, kun sitten menee aina ne ekat pelleilyksi, niinkuin viime viikolla.. Nyt meni siis loistavasti. Toisella toistolla Emmi jäi kyykkyyn kapularivin taa. Teukki oli hauska kun meni kapuloille, niine ekana riemastui "kato kiva, jee, täällä on kaveri" heilautti häntää pari kertaa ja sitten totesi "ai mut sori en voi jäädä justkaa kun mulla oli hommia" ja valkkasi oman kapulan ja palautti laukalla minulle:)\

Pitäisi miettiä noita omia huitomisiakin ohjatussa, ruudussa, kiertohypyssä.. Jos jollain pitää mennä suoraan sivulle, jollain taakse päin ja jollain eteen päin.. Ehkä koira oppii toistossa, mutta kai ne voisi olla vähän erilaisetkin. Toistaiseksi olen muistanut, että ohjatussa käsi olisi aika alhaalla kaiken kaikkiaan, ruudussa se voisi olla melko ylhäällä ja kiertohypyssä sitten kaiketi keskellä.. Tätä pitää miettiä..

25.7. Näyttelyssä turistina. Tehtiin pientä kivaa ryhmäkehien laidalla, hanska sattu mukaan. Pakittamista ja kontaktia sivulla kun koirat valui ohi ryhmään. Pikku moka kävi ittelle siinä kattellessa, Eikka oli mukana ja pojat paino hihnassa. Ja sitten Teukki sai hepulin.. Tempaisi niin, että fleksi lähti multa käsistä ja Teukki vetää hirveetä rinkiä häntä länässä, onneks kahden kehän välissä eikä itse kehässä. Ei kuullut eikä nähnyt mitään, kun luuli, että Eino juoksee perässä. Sitten se yks kaks pysähtyi - noin puolen metrin päähän kahdesta raskiksesta ja niiden omistajasta. Onneks oli leppoisat koirat, tai sitten nekään eivät ehtineet tajuta mitä tapahtui. Teuvo ei ainakaan ehtinyt, sen ihme oli ihan korvaamaton kun pysähtyi ja näki ranskikset nenänsä edessä "WTF, mistä nuo tohon tuli, missä Eikka?"

Ja onni on taas oma isi, joka teki meille hienon puisen avohypyn. Päästään treenaamaan kunnolla sitäkin, kun saa kaksi estettä paikoilleen :)26.7. Otavassa Arton kanssa. Atrsibald on käynyt jo kokeessakin ja saanut hienosti ykköstuloksen, joten ehkä sitä saa houkuteltua treenikamuksi useamminkin. Me mentiin nyt Otavaan, jonnei nurmettuneelle vanhalla urheilukentälle. Tehtiin kiertohyppyä ensin, meni aika hyvin! Osasi mennä rundille hyvin hyppyjen välistä, lähempää stoppasin ja menin kauemmas lähettämään noutoon, hyvin osasi, hypylle vähän siirryin itse niin osasi senkin. Vaan sitten ei osannut enää kiertää. Toisaalta, mietin tässä samaa kuin ohjatussa, onko mitään väliä osaako se sitä toista kertaa tai alusta, jos se osaisi sen aina ensimmäisellä?

Ohjattua, vasen oli ok, muutamia toistoja, oikea ok. Ja miksi vaihdoin taas suuntaan? En tiedä, koska olen hölmö. Tosin se osasi vaihtaa suunnan nyt. Mutta vain kerran. Kun tein oikeaa toisen kerran, alkoi mennä vasemmalle, eikä sitten mitenkään meinannut osata olla menemättä sinne. En tajua mikä aivopieru tässä nyt oli. Tästä eteenpäin en vaihda suuntaa samassa treenissä. Piste. Keskikapulaa ei ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti