torstai 13. elokuuta 2015

Vko 32, koeviikko on jännä viikko

Uuden säännöt kiinnosti kovasti, ja meinasin mennä katsomaan kultaisten noutajien tokomestaruutta Jyväskylään, että näkisin uudet säännöt käytännössä. Eeva yritti houkutella mukaan EVL:ään, mutta eihän se meille ole vielä oikein millään mallilla, perusliikkeissäkin on ongelmia, joita EVL tarkastelu ei kestä, saati sitten uudet liikkeet. Mutta voittajaanhan me voitaisiin mennä, sen uudet liikkeet ovat jo hanskassa riittävästi EVL harjoittelusta, joten päätin lähteä kokeilemaan. Helle alkoi pari päivää mun ilmoittautumisen jälkeen, figures..

Tavoitteita oli oikeastaan kaksi. Ensisijaisesti tavoittelemme tietenkin kolmatta ykköstulosta, mutta vaihtoehto kaksi ei haittaisi - joku heikompi tulos ja ykkösputki katkeaisi. Kokisin sen ehkä helpotukseksi, kamalasti osaan kasata paineita itselleni kun tulokset on aina olleet hyviä. Jompi kumpi tavoitteista täyttyisi varmasti!

Tällä kertaa tein paperille suunnitelman mitä koeviikolla harjoitellaan minäkin päivänä. Pyysin Emmiä ja Tiinaa avuksi liikkuroimaan, niin harvoin tehdään liikkuroiden, että pieni mieleenpalautus oli kummallekin paikallaan. Viime maanantaina mokailin tehden ominpäin kun en muista aina ajatella liikkuria kun olen niin paljon yksin..

Kaikki treenit sujui hyvin, kaikki liikkeet käytiin läpi. Maanantaina ruudussa pysyminen, juoksuosuus seuruusta, eritoten stopit ja käännökset, L, ohjattu. Tiistaina Emmin avustuksella ruudun käskytystä, ohjattua ja tunnaria. Kaksi viimeeksi mainittua oli 90 asteen kulmassa ruutuun nähden ja Teuvo meni ensimmäisillä käskyillä aina ruutuun.. Muuten teki hyvin ja tarkasti. Ohjatusta tein tämän viikon vain yhtä suuntaa per päivä. Maanantai oli vasemman päivä, tiistai oikean ja keskiviikko taas vasemman. Kaikki sujui hyvin, lukuun ottamatta ruutuun juoksemista.. Ruudussa Teuvo meni edelleen vasemapaan laitaan, ja kun korjailin sitä, se alkoi mennä oikeasta laidasta yli. Metallihyppy sujui tosi hienosti. Ja oli muuten tosi kivat häiriöt, kaksi varhaisteiniä potkimassa palloa ja heittelemässä frisbiitä ihan meidän vieressä.

Keskiviikkona Tiina tuli liikkuroimaan, tehtiin liikkeiden aloituksia niin että oppisin itse valmistelemaan koiran ja olemaan valmiina aloituspaikalla. Ruutua ensin, se meni hienosti. Ohjatussa vasemman vuoro ja 90 astetta ruutuun ja sinnehän se sinkaisi taas.. Kahdesti jopa, mutta saatiin onnistuminen. Vaihdettiin ohjatun suuntaan ja Tiina ovelasti vaihtoi noudettavaa kapulaa, kun olivat kaksi selvästi eri väristä, Teukki onnistui hyvin. Seuraamisen käännöksiä niin, että Tiina oli käännöksen kohdalla houkuttelemassa Teuvon huomiota. Ekana meni harhaan, mutta toiste ei, tosi reipas pyhäkoulupoika. Tehtiin myös paikkamakuun aloitusta, Tiina hoki ylimääräisiä käskyjä, Teukilla ei ollut ajatustakaan kuunnella niitä, ja minua kuunteli. Kiltti poika. Metallihyppy viihdykkeeksi, oikein loistava. Tunnari, tosi hienoja. Aina epäilyttää kun Teukki vaan nappaa jonkun kapulan, mutta niinhän se kuuluu tehdä jos ekana sattuu nuuhkaisemaan juurikin omaa. Lopuksi vielä kaukoja niin, että Tiina oli Teukin takana vinguttamassa palloa. Ei haitannut vingut.Hyvillä mielin jätin treenit ennen koetta tauolle, kaksi päivää ollaan tekemättä mitään suurempaa. Jotain ihan pientä puuhattiin omalla pihalla ja illalla sisällä.


Luokkamme oli suunniteltu alkavaksi 12.30, päätin olla paikalla noin tunti - puolitoista ennen. Halusin nähdä myös vähän avointa luokkaa, ja toisinaan on tuntunut että Teuvo on innokkaampi kun joutuu odottelemaan. Helle hieman pelotti odottelua ajatellen, mutta aamu ei vaikuttanut kamalan helteiselle. Ajomatkalla itse asiassa oli niin rankkaa sadetta, että joutui ajamaankin kuuttakymppiä kun tiellä oli niin paljon vettä ja eteen ei nähnyt. Tämä keli ei käynyt koepaikalla, päivä oli poutainen ja kuuma, mutta onneksi pilvinen.

Edellinen koirakko kehässä keskeytti, tai tuomari keskeytti, en tiedä kumpi, ja olimme vasta juuri menossa leikkimään. Sanoin että pieni hetki niin ollaan valmiina, otin vain pikaisen leikin jättivinkupallolla, eipähän ainakaan häiritty ketään kun edellinen ei ollut kehässä.

Paikkamakuussa ei huomautettavaa, tosi hidas maahanmeno. Teuvo oli kohtuu hyvin mukana aloituksessa, mutta ei todellakaan niin hyvin kun toivoisin. 10.

Seuraaminen alkoi hyvin. Jatkui huonosti ja loppui ihan hyvin. Teukki oli vähän huolimaton alussa, pakki ei onnistunut, ei sitten ollenkaan. Jäi vinoon minun taakse enkä voinut kunnolla kävellä. Ja tämän kun piti olla niin loistava.... Sitten Teukki jäi jälkeen. Hidas oli ehkä vähän turhan hitaasti kävelty, ja juoksuosuudella perään Teuvo jäi. Ensin sen tyypillinen "hyytyminen" ja sitten pahempi. Kipitteli perässä minkä pystyi, ja kun saavutti mut niin seurasi taas ihan kunnolla. Askeleet taakse oli jo ihan ok, mutta aikalailla pää kekkasessa se oli niissäkin. Kaikesta huolimatta 8.

Ällä oli hyvä. Maahanmeno todella hidas, mutta muuten hyvä. Hieman skarpimpi voisi olla seuraamisosuuksilla. 9. Luoksetulossa Teukki pysähtyi tapansa mukaan aikamoisella viiveellä. Muuten lt oli hyvä, tavaramerkkipomppu lopussa. 8.

Ruutu oli tosi hyvä, lähestyin aloituspaikkaa hitaasti ja kerroin koiralle mitä tehdä. Teukki vilkaisi oikeaan suuntaan ja mietin, että osasikohan se nyt katsoa, mutta ilmeisesti se on parantanut käsitystään ruudusta ja oli nopeammin varma. Sinne juoksi hyvällä laukalla, katsoin sen olevan niin nopea, että pysäytin aika ajoissa ja se jäi ruudun etulaitaan. Joskus pitäisi kokeilla meneekö se lig-käskyllä myös maahan siellä oikein, tuleehan se kuitenkin puoli jalan mittaa eteen päin kun käy maahan ja tassut tuli aika lähelle ruutunauhaa. Oli kuitenkin selvästi ruudussa, loppu osuudelle teki vielä tavaramerkkinsä ja seuraaminen lopussa oli väljä. 9,5.

Ojatussa noudossa Teuvo katsoi ihan hyvin kun liikkuri vei kapulat. Suoraan vasemmalla siitä, mihin koira jätettiin, oli yksi luoksetulon merkeistä, mutta Teukki ei kiinnittänyt siihen huomiota. Tämä meni ihan nappiin, palautuksessa tiputti raville ehkä metrin ennen minua. Tunnari tehtiin toimitsijoihin päin, siellä päin oli myös meidän pallo odottelemassa. Teukki vilkuili kiinnostuneena sinne päin ja sanoin sille tiukasti "keskity" ja se keskittyi. En sanonut niin kovaa kuin treeneissä, mutta kovemmin kuin ennen koska tiedän sen auttavan. Mietin sanooko tuomari siitä myöhemmin, mutta ei sanonut. Tunnari oli hyvä, ainut vika oli palautus ravilla. Molemmat 10, jopa tunnari vaikka palautus oli kamala.

Kaukokäskyihin oli myös hyvin tyytyväinen, vaikkakin seiso-istu toi teukkia ehkä 10-15cm eteen päin. Mutta se kuunteli kaikki käskyt, ensimmäistä kertaa ei sekoittanut mitään käskyjä. Kiltti poika. 9.

Lopuksi hyppynouto, helppo juttu. Not. Varsinainen farssi jonka minä itse munasin lopullisesti. Teuvo lähti noutoon ihan niinkuin aina, otti kapulan kuten aina, hyppäsi takaisin kuten aina, ja lähti tulemaan sivulle mutta sylkäisikin kapulan suustaan. En tiedä oikein miksi, otin keskikokoisen kapulan, ehkä se oli kapeampi keskiosaltaan ja tuntui ikävältä suussa? Mutta ollaanhan me tehty vähän vaikka minkälaisilla kapuloilla. Ehkä en näyttänyt tyytyväiseltä ja se empi? En tiedä, mutta onneksemme voimme heittää metallikapulan vaikka järveen, sitä emme enää tarvitse. Oikea korjaus olisi ollut nostaa kapula ja käskeä koira sivulle. Minä yritin saada Teuvon nostamaan kapulan itse, mitä se ei ymmärtänyt, eikä halunnut tehdä. Mietin kyllä miten korjaan, mutta jotenkin ajattelin, etät jos se jo tiputti ja sitten jää perusasento puuttumaan, niin nollattuhan tämä on jo. Vaan ei olisi ollutkaan. Ensi kerralla nostan kapulan itse aika varmasti. 0.

Tuomari hieman haukkui hyppynoudon omasta mokasta, sanoi että tiukille veit nyt että riittääkö pisteet ykköseen. En tiennyt edes liikkeen kerrointa. Muuten kommentoi, että rauhallisesti ja määrätietoisesti ohjaat koiraasi, todella mukava katsoa teitä. Kokonaisvaikutus 10. Ei siis pisteitä pois "keskity" komennosta, eikä palkkaamisesta ja kehumisesta, jota en hillinnyt sen kummemin.

Palkkasin Teukin jahtileikillä, ja koska oltiin viimeisiä niin saatiinkin juoksennella kentän laidalla ihan rauhassa. En tiennyt mitä pisteiksi tuli, en välittänytkään, se selviäisi aikanaan. Jonkun arvosanan kuulin, mutta kuten yleensä en kiinnittänyt niihin sen suurempaa huomiota. Minusta tuomari oli melko armelias arvosanoissaan, ei tiukimmasta päästä todellakaan.


Tänään ei näköjään onnistu videon lataaminen, ehkä joku toinen päivä sitten.. Löytyy kuitenkin osoitteesta

https://youtu.be/Zupx1Q9X0Ec


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti