keskiviikko 12. elokuuta 2015

vko 31 - mennäkö kokeeseen vai eikö mennä..

27.7. Kultsujen rotumestikset on Jyväskylässä saman viikonloppuna kun mun loma alkaa, olin jo päättänyt mennä katsomaan kun tuttujakin osallistuu ja uudet säännöt pitäisi nähdä, mutta sitten heräsi ajatus, että voisinhan minä ilmoittaakin koirani sinne. Ohjattu ja 2/3 zetasta on uusia voittajassa, ja molempia ollaan harjoiteltu. Ohjatussa ei ole keskikapulaa, joten sen ei pitäisi tuottaa ongelmia. Apua päätökseen hain Heleniltä, joka liikkuroi meille uuden voittajan kokonaisuudessaan läpi.

Seuraamisessa ylivirettä havaittavissa.. Miten minä nyt tämmöisen sain aikaiseksi? Ihan mukavaa kyllä, seuraaminen oli hyvin iloinen, epätarkka, mutta eipähän ainakaan laiskan näköistä. Juoksusta pysähdykset oli aivan kamalat, koira pomppi missä sattuu. Peruutus sen sijaan oli aivan kertakaikkisen loistava.

Zetassa jätti istumisen tekemättä, en ollut yhtään varautunut kun ei se moista yleensä tee, muuten ok. Ja korjasin koska en muistanut enää ajatella että "ollaan kokeessa". Luoksetulo oli ok, vauhti oli mahoton ja stoppi venyi, ja aikamoisen pompun teki lopussa, mutta sehän nyt on meidän "tavaramerkki" ;) Ruudussa nousi ahteri liikkurin käskystä, mutta ruutu löytyi kuitenkin hyvin ja paikka siellä oli ihan ok. Ruudun luoksetulossa tuli vähän tuota tavaramerkkiä liioiteltua ja seuraaminen oli hieman huono.

Ohjattua ei osannut yhtään. Meillä oli kaikki kamat niin, että Teukki merkillä näki juurikin ne edessään, ja ne veti puoleensa liikaa. Ei vaan älynny lähtee taaksepäin kun oli magneetteja ilkeesti jätetty nenän eteen. Pitäisi osata kyllä tuollainen.... Tunnari oli reipas ja hyvä, hieman nakerti sivulle tulllessaan, tuskin huomasi. Kaket oli tosi hyvät, metallihyppynouto superhyvä.

Ihan hyvä mieli jäi. Pieniä huolimattomuusvirheitä tulee kun on noin innoissaan, mutta mieluummin niin valitsisin. Tosin en tiedä yhtään miten sen saisi tähän vireeseen kokeessa.. Lopuks korjailtiin ruudussa pysymistä ja tehtiin vähän rundia, joka oli väljentynyt taas. Jätin lelua tötsän taa, ja mentiin pelkkään tötsää vaain ympäri leikkiessä. Muutama "paipai" lopuksi, heitin lelun vaan ja lähetin sitten eteen sen luo.

28. Opetin ohjatun liikkuroinnin Tiinalle, ja reenattiin sitä Saksalan rannassa. Ihan kiva yleisö saatiin pussikaljaporukasta, ja ihan kiva pikkutreeni kaiken kaikkiaan. Jätin merkin ja mun väliin sivummalle kamaa, ja oli liian vaikea pikkupojalle, pitää pitää tämä mielessä mutta toistaiseksi on liian paha.

30.7. Kimppatreeniä Urpolassa. J-Lo, Satu, Johanna ja Helen. Teukki ootti autossa tovin, ennen kuin tehtiin, into oli hyvä. Ollaan reenattu niin paljon viime aikoina, että ajatus oli tehdä vain ohjatulle seuraamista, kuten uudessa voittajassa liike tehdään. Seuraamisessa ei ollut ongelmaa ja kapulatkin löytyi vaikka Teukki katsoi vain Noelia eikä ollenkaan liikkuria kun kapulat vietiin.

Menin lähinnä paikalle myös siksi, että pääsee tekemään uuden EVL paikkishärdellin porukassa. Hyvin meni, vaikka Teukki on kyllä bortsujen vieressä niiiin hidas. Tänään se oli kyllä omaksi itsekseenkin hidas, ei ehkä ole sen pieni aivo vielä ymmärtänyt, että kesken paikkaistumisen pitäisi tehdä jotain muuta. Oli myös stepannut hieman istumisessa, mitä ei ole ennen tehnyt. Aloin epäillä että lavat on jumissa. Maahanmeno sillä on ollut hidas, kun en ole alusta älynnyt opettaa oikeaa tekniikkaa, enkä ole tässä vuosien saatossa saanut sitä enää tekemään muulla tavalla. Nyt ollaan aloitettu "etujalat paikoillaan maahan" treeni, ja katsotaan jos siitä saisin nopean niin aletaan käyttää sitten sitä. Käskyksi valittu "moppi", ihan vain siksi että se on erilainen ja hauska :) Luoksetulo-osuuden Teukki tuli laukalla, eikä missään vaiheessa kuunnellut muiden käskyjä. Hyvä!

Teukilla tuntui olevan kuitenkin intoa, joten tehtiin vielä paipai lopuksi. Ruutunauha oli rinkinä, Teukki ei noteeraannut sitä nyt mitenkään, ei kuulunutkaan. Tein viedylle lelulle, heitetylle lelulle, tyhjään, ja kaikki onnas ja kaikkiin meni nauhan merkkaaman alueen läpi. Eri asia sitten mihin hollille se pysähtyy..

31.8. Kotikentällä aamutreeni, Elbsi ja Artokin pääsi paikalle. Motivaatio hieman matala itsellä. Lt-stoppeja pelattiin, ihan ok. Otettiin kimpassa paikalla istuminen ja Teukki steppasi taas. Näin sen piilosta ja koitin huomauttaa, mutta en tiedä auttoiko mitään. Tätä täytyy miettiä.. Luulen edelleen että se on jumissa, pitäisi muistaa vara aika hierojalle. Emmi liikkuroi tunnaria niin että seisoi itse kapuloiden päällä, ei haitannu Teukkia millään tavalla. Pari toistoa, molemmat hyvät. Seuraamisen käännöksiä niin, että jätin lelun maahan ja juuri sen kohdalla käännös. Eka meni lankaan mutta hyvin tsemppasi. Vähän pakitellen hassuteltiin jääviä lopuksi, nami palkka kelpasi ihan hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti