maanantai 17. marraskuuta 2014

♥ Perusreeniä ja vähän vieraissa 10-16.11.

10. pvä käytiin testailemassa kaket ja tunnari. Kaket meni aika hyvin, rrrok käsky läheltä ja Teu voi mennä metrinkin taaksepäin, mutta tänään rrrok käsky kaukaa siirti takajalkaa sen 3cm taaksepäin, mahtavaa! Kyllä siitä hyvä tulee! Tai sit korjaillaan, mutta näillä jatketaan edelleen. Tunnaria ympyrä ja rivi, tunnistus helppo ja siisti, mutta ekan palautuksessa tiputti kapulan sivulle tullessa. Tajusin, että ihan samaahan se on alkuun tehnyt kaikilla oudommilla kapuloilla, painava sorvattu ja metallikin tippui ennen sivulle. Ehkä tämä tästä, en ole kovin huolissani.

11.pvä oltiin Riikan syynissä taas koko Rainbow Group. Me tehtiin ruutua ja ohjattua ja merkkiä. Ei ihmeitä ruudussa, häiriöharkkoja lisää. Tehtiin noutokapuloita matkan varrella ja piru vie että oli pyhäkoulupojalla vaikeaa. Ehkä liiankin, kapula suussa se sieltä ruudusta löytyi. Kilpajuoksulla meni suoraan koskematta kapuloihin. Suuntima oli kyllä hyvä, mutta edelleen etsii katseella tosi huonosti, pitää reenailla sitä enemmän. Kokeiltiin sitten ihmisiä häiriönä matkalla, kolme muuta palloili reitillä ja Teu ei edes vilkassu niihin. Pyhäkoulupoika juos ohi vaan täysiä ruutuun.

Merkki käytiin läpi. Riikka oli sitä mieltä, ettei väliä miltä puolelta menee. Ehdotti, että sheipattais. Nyt vois alkaa kokeilla kun se taas syökin jotain joskus.. Tosin tehtiin Riikan kanssa sheipaten lelupalkalla. Hieman hitaampaa, mutta kyllä se pyhäkoulupoika ehdotteli tekemistä ihan hyvin. Ihan ei helpolla lähde ehdottamaan mitään, tarjoaa aina sivua, pitää vähän niinku "antaa lupa" että saa tehdä oma-aloitteisesti juttuja. Sitten onnistuu ihan hyvin. Opetamme siis menemään merkille itsenäisesti, eli riippumatta siitä pysäytetäänkö se vai ei, niin merkki löytyy ja koira pojottaa sen takana.

Ohjattu. Olin lukenut paljon juttuja ohjatusta, tätä en siis ole ennen opettanut kenellekään. Paljon lukee, että yksi suunta ensin, Riikka oli sitä mieltä että molempia samaan aikaan ja se käy mun järkeen myös paremmin. Jos opettaa vain yhden niin suunta jää vahvemmaksi kuin jälkimmäisenä opetettu. Myös kaikki kapulat paikoillleen alusta asti, että koira "oppii näkemään" että niitä todella on se kolme, ja erottaa niistä ne laitimmaiset. Hope so, pyhäkoulupojalla on joskus hieman putkinäön vikaa... Jostain syystä Teu ei lähteny menee alkuun mihinkään! Pojotti vaan merkillä, ihan kun ei yhtään tajuaisi mistä on kyse. Ihan alusta asti on osoitettaessa lähtenyt, vaikka varmasti ei ole ollut tajua mistä on kyse.. Luulen, että loppujen lopuksi mätti nyt se, että sannoin käskyn "tuolta-mulle" kun ennen olen sanonut vain "tuolta". Päätin tässä samalla, että hakukäskyä ei anneta erikseen, se on vain tuolta ja sieltä. En käytä näitä suunita muualla, joten passaa hyvin jättää hakukäsky pois. Vasen lähti sujumaan ihan yhtä hyvin kuin oikea.

Kaket vilastiin pikaseen, ihan ok mallilla. Tehtiin kakeleikkiä lopuksi hömpötellen, Teukki tykkää. Tehtiin myös kapulan palautuksia ja irrottamattomuusharjoituksia vieraalla sorvatulla, ei ongelmia lain.

12, 13 ja 14.pvä oli lenkkipäivä, harjauspäivä ja leikkipäivä. Illat on niin lyhyitä ettei sitten oikein ehdi reenailla.

15.pvä käytiin kanssa tosi pitkä lenkki, mutta ajatus oli kokeilla miten reeni sujuu piiitkän lenkin jälkeen. Kilometrejä ei tullut ehkä kuin jonkun 8, sen jälkeen oli ihan intopinkeenä reenaamaan vielä! Purettiin vähän virtaa seuruulla, käännös oikeaan työn alla. On se olevinaan niin hankala, tätä täytyy miettiä. Parani kyllä joka kerralla mitä tehtiin. Viimeinen juoksussakin oli jo ihan kohtuullinen. Tunnari perään, tosi hyvin meni. Etsimisessä ei mitään ongelmaa, ainut ongelma oli kyllä itsellä että näki edes kapulat pimeässä. Tajusin, että otetaan aika lyhyestä matkasta melkein aina, kun ei meinaa muuten nähdä mitä se tekee. Pitää muistaa koittaa löytää päiväsaikaa treeniin, että tulee tehtyä pitemmästä matkasta. Palautti siististi sivulle ja tehtiin vain kaksi toistoa, toisen jälkeen jahtileikkiä kun meni niin nappiin :)

16.pvä oli ringin treenit. Rinki on hieman kuihtunut.. Meitä oli neljä paikalla. Oikeastaan vain jäsen S neuvoi mua, koska jäsen O lähti kotiin heti oman vuoronsa jälkeen ja jäsen N teki jotain oman koiran kanssa. Mutta hyvä, että joku vahtii meitäkin. Lt ja tunnari vuorossa. Lt:ssä tultiin heti siihen lopputulemaan, että Varkauden kokeen stoppi oli vain työtapaturma. Ihan hyvin stoppasi suullisella käskyllä. Parantamista on kyllä, eka stop-ele on juuri passeli, mutta siihen tulee pari tukiaskelta, mitkä tahtoisin pois. Päätettiin kokeilla käsimerkki ja siitä alkoi ongelmat. Kummalliset ongelmat. Kuten ennakointi, tosi kummaa, ei Teu yleensä ennakoi. Ja käsimerkillä selkeästi odotti palloa, niinkuin pitikin, vilkaisi taakse ja meni sitten maahan! Miksi, who knows.. Seuraavassa jätössä otti jonkun verran häiriötä jäsen N:n lapsen kolinoista, ja meni maahan. Arveliko lie, että olin sanonut jotain? No meni ihan säätämiseksi koko homma. Lopputulemana kuitenkin, että pitää jatkaa samaa treeniä kuin tähän asti, mutta olisi kiva saada appari heittämään palloa useammin. Ja muistaa laittaa merkki, eikä vaan kattella puskista että "tolla kohalla", että tulee pidettyä oikeasti kunnon kriteeri. Myös tyyliin pitää kiinnittää huomiota, josko jäis ne tukiaskelet pois.

Tunnari olikin sitten outo sekin. Teukki otti tosi paljon häiriötä toisesta koirasta, en oikein ymmärtänyt miksi kun yleensä ei välitä. Eka toi oman mutta käytti suussa väärää. S ehdotti, että tehdään kahdella, ajatuksena että kahdella jättäisi pois vieraisiin koskemista ja toisi oman heti kun kohdalle osuu. Mutta ei Teu tainnu edes nähdä että kapuloita oli kaksi, tai sitten oli liian vaikea kun ollaan tehty vain usealla kapulalla. Nappas vaan suuhun ja toi, ja se oli väärä. Toisen toi oikean mutta luultavasti vahingossa. Siinä vaiheessa aloin uskoa tietäväni miksi Teu on niin outo, ja tehtiin loppuun yksi normaali ja se onnistui ihan ok. Itte vaan sössin luovutuksen.. Ei olis pitäny ottaa kapulaa vaan palkita heti kun toi, mutta menin sitten sorkkimaan kapulaa ja otin vahingossa viiksistä kiinni ja Teu tiputti ja siihen tuli pieni säätö.. Noh, tunnistus edelleen siis ok, toivottavasti tuon häröilynkin jälkeen, mutta luovutus vähän hakusessa. Pitää muistaa olla ottamatta kapulaa hanskoilla, paljain käsin ettei sotke sen partaa tähän hommaan.

Ja miksi Teu oli outo? Liiika on liikaa, lenkeissäkin. Tuli tehtyä reilu 12 km aamulenkki, kolmisen kilometriä on MAHin hallille, joten 15km oli alla lenkkiä illan reeneissä. Liikaa. Kotiin vielä kolme kilsaa ja 18km tuli mittariin sille päivää, 12kävellen ja 6 pyörällä. Liikaa. Treenipäivälle siis!

17.pvä pidetään vapaapäivä.. Tosin unohdin tieten puhelimen töihin lähtiessäni ja piti kävellä takaisin kaupalle hakemaan se, tuli vähän enemmän lenkkiä kuin piti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti