sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

♥ Ytimessä - vilttitunnari 23.-28.2

Mietin kamalasti mikä tunnarissa mättää, kun Teun ei pitäisi niin välittää hallista, ei ole välittänyt liikkurista, ei tuomarista, ei toisista koirista, eikä kovin helpolla ole liian korkeassa vireessä tunnaria ajatellen. Jäljelle ei jäänyt kun ne ylimääräiset hajut, mitä lähdettiin viime viikolla testailemaan kaupassa sisällä treenaamalla. Sieltä alkoikin vähän tulla virheitä vastaan, mutta omassa kaupassa se teki ihan täyden kympin edestä ihan just sillä kohdalla missä eniten on vieraita hajuja. Silti uskoin, että hajuissa se on se vika, jollain tavalla. Ja kun en sisällä tykkää treenata, niin piti keksiä keino miten ulos saadaan hajuja, ja siitä sai alkunsa vilttitunnari. Kun ei voida mennä aina hajujen luokse, on hajujen tultava meidän luokse. Myös liikkuri lisätään treeniin nyt niin usein kuin mahdollista, muihinkin liikkeisiin kun tunnariin.

23.2. Ihan ekana otin kaupalta pyyhkeen, mihin oli kuivattu jotain pukua sovittelevaa koiraa. Tiina oli tulossa meille töistä samaa matkaa, ja sovittiin että liikkuroi tunnarin matkalla. Pyyhe hollille, sopiva matka, ja kaikki kolme tunnari tuli täyden kympin arvosta. Veikkaan että hajuja oli liian vähän. Teukki kerran karkasi tekemään tunnaria, en vieläkään puutu tähän.

24. Aamutreeni vapaapäivänä lähikaupan pihalla. Muistelin, että varastossa on jannujen ajalta villaviltti, mutta en löytänyt sitä, joten otin sitten varastosta ison ja leveän kaulahuivin, joka on pesty ehkä viimeeks kun Torstikin on ollut hengissä.. Ja selvästi jotain oli syötykin se kaulahuivi kaulassa.. Kelpaa siis mainiosti. Ensin ihan vähän virtaa pois luoksetuloilla, siinä kaikki ihan ok. Tunnarin kimppuun sitten, ja virheitä alkoi tulla heti. Ensimmäisellä käytti väärää suussa kun rouhi vaan menemään kapuloilla. Toisella toi väärän, siitä ei saanut palkkaa, ja ulkona kun oltiin niin uskalsin jopa sanoa, että kävipä hassusti kun ihan väärä pulikka tuli ja uudelleen hakemaan. Toi oman, ei palkkaa muuta kuin kehuja. Kolmannella koski kanssa vääriä eikä saanut kuin kehuja palkaksi kun kuitenkin toi oman, neljännellä toi vain oman, eikä koskenut vääriin, mutta tiputti kun tuli sivulle. Päätin palkata tämän kuitenkin, pikkuvikoja tuollaiset, ehtii puuttua myöhemmin. Olemme löytäneet ytimen. Siitä on eri hyvä mieli.

Lopuksi hömpöteltiin noutoja tosi painavalla pyökkikapulalla, mitä Teu inhoaa, tarkoitus saada kaikesta noutamisesa kivaa, ja kivaa tästä tuli kun vähän taisteltiin kapulasta ja se suussa sai palkaksi pinkoa karkuun.

Illalla vielä toinen treeni Emmin ja Duken kanssa. Ensin lt ja ruutu, ei tuu mitään ei.. hinkkasin lt:tä ihan kunnolla, sain ihan ok stoppeja kun alusta oli oivallinen, jonkun maahanmenonkin taisin ottaa (taisipa muuten jäädä seisomaan maahanmenon kun ei oteta tätä kovin usein). Mutta se ruutu ei sitten löytynyt, ei millään. Ei katso sinne päinkään. Lähtee lt:n aloitukseen, uskoo kun stoppaan, ei usko, että on menossa väärään suuntaan. Kävin lopulta itse ruudussa, että se löyty. Silloinkin meni vähän mutkan kautta ja Duo sattui karkaamaan samaan aikaan kirmailemaan Teukin luo ja leikkiin kutsumaan. Teukki vähän katsoi, että en minä nyt kun minä teen ruutua, mutta kiusaus oli liian suuri ja seurasi pieni pyörähdys Duon perään.. Heti kyllä unohti kun komensin ja meni ruutuun sitten taas tosi hyvin. Ei ongelmia. Itsellä ongelmia stopata se oikeaan aikaan.. Kohta on parantunut, ei mene enää vasempaan laitaan.

Tunnari, Emmi toi meille jonkun lakanan mukaan mikä oli pyörinyt koirien tavaroissa. Toi ensimmäisellä kerralla väärän, muut teki tosi hyvin. Väärästä uskalsin taas sanoa, kuinka höpsöä se olikaan kun tuo ihan väärän kapulan, ja jätin palkkaamatta kun jouduin käskemään uudelleen hakemaan. Kaksi muuta teki ihan super hyvin. Nice. Mutta melko vähähajuinen viltti.

25. Uusi viltti hankittu, iltatreeni Emmin kanssa taas. Ensin hömpsäilin luoksetulon stoppeja, teki tosi hyviä kun alusta oli otollinen. Matka tosin oli lyhyt. Tunnarin viltti oli nyt kodista, missä on kolme koiraa, joista yksi lopettanut juoksun ja toinen aloittanu. Ensimmäisellä kerralla haisteli vilttiä vähän, mutta toi oman. Meinasin myös karata Emmin käskytyksestä, enää ei saanut mennä omia aikojaan, eritoten ei saa kun lähti liikkurin käskystä eikä omasta innosta vain. Tämä siis mukaan kuvioon nyt, kun uskon, että intoa tunnariin on nyt sopivasti, eli tunnarille ei mennä omia aikojaan enää. Toisella kerralla tuli väärä ja kolmas meni tosi hyvin. Ytimessä, indeed.

Jonkun verran pausseiltiin kun katsottiin Hempun tekemiset, yhdellä paussilla tuli tosi kova paukku. Teukki hieman huolestui ja ilmoitti että hän lähtee nyt, mutta käskin vaan rauhassa takaisin maahan ja siinä se kökötti. Kun tehtiin seuraamisia Hempun jälkeen, tuli toinen yhtä kova paukku kesken hommien - ja Teu ei ollut kuulevinaankaan. Tehtiin käännöksiä, täyskäännös vasempaan ja 270 asteen käännökset molempiin suuntiin.

27. Mikaelin piha. Vähän liukkaan oloista mutta koitin asetella lt:n ja ruudun niin, ettei olis ihan jäällä. Sopivat paikat on nyt kiven alla, ja tämän on pakko kelvata. Eka piti ottaa vain yksi lt, mutta Teukki valuikin sitten stopin niin, etten kehdannut jättää siihen ja aloitin uudelleen. Toinen olikin aika mallikas! Ruutu lt:n jälkeen ja Teukki lukitsi kohteen jo ennen kun oltiin aloituskohdassa ja karkasi ruutuun. Annoin mennä, ei siis todellakaan ongelmaa löytää ruutua lt:n jälkeen! Sitten tein useamman toiston niin, että Tiina liikkuroi ja ruutuun EI saanut karata, vasta kontaktista sai mennä ja ruudun katsomisesta tuli kehut. Kaikki hyvin, stopit meni hyvin, tehtiin liikkuroituna pari ruudun lopetustakin. Kohta ruudussa oli myös tosi hyvä, ei enää vasemmalla vaan ihan keskellä. Tiina liikkuroi alkuja, ei karannu enää, pyytää lupaa katseella, kohta korjaantunut. Stoppaaminen oikeaan aikaan itselle hankalaa, sen verran oli liukastakin että Teukki oikein suti kun meni niin vauhdilla ruutuun. Joka kerta ruudussa kuitenkin.

Tunnari. Sama viltti kuin eilen, laitoin eri puolen päälle päin. Tiina liikkuroi, molemmat hienosti oikein, ja Teukki teki molemmat hienosti oikein myös! Ei yritäkään karata kun olen itse vain tarkkana, odotan kontaktin ennen käskemistä. Tämä on ollut tunnarissa tosi vaikeaa, ollaan otettu mieleenpalautusta luvan pyytämisestä myös lelua heittämällä. Kaksi siis ihan nappiin, jeah! Mahtavaa!

28.2. Uusi viltti, tällä kertaa ensinnäkin viltti on ihan koirankarvoissa ja toiseksi siinä on kuulemma käynyt kahdeksan eri koiraa ja useita ihmisiä :D Tattis Heidi! Emmi liikkuroi, ensin tuli väärä, kaksi hyvin. Ekalla kerralla ja vikalla haisteli vilttiä tosi paljon. Eka oli kumma kun meni kapuloille, jäi haistelemaan vilttiä ja sitten vaan nappasi kapulan ja toi. Kolmannella haisteli viltin jotain kohtaa, mutta jatkoi hommia kuitenkin asiallisesta. Toinen ja kolmas oli vähän epäsiistejä suorituksia, mutta kuitenkin toi vain oman eikä koskenut vieraisiin. Viltti oli valkoinen, ja kapulat vaaleat ja lunta ympärillä, niin kapuloitten hahmotus on voinut olla hieman vaikeaa ja siksi ehkä ei etsinyt kovin järjestelmällisesti? Tai sitten vain turaili. Tein jonkun myös niin että loppuun kiskon kapulaa eikä siitä saa irrottaa. Kohtuu hyvä mieli jäi tästä. Hempu teki viltillä kakeja, eikö niistä meinannut tulla mitään kun viltti oli niin hyvän hajuinen..

Alkuun oltiin tehty metallia, lelulla lupaa lähteä sivulta lelulle, sivulle tuloja muuten vaan. Emmin tulo nostaa aina kierroksia, ni päätin vähän vielä tehdä jotain ennen tunnaria, ja otettiin lelulla kakeja, huipulla jättipiikkivinkukissapalolla:D Oli ihan ok, kuunteli lig ja rok, vaikka vähän taas oletteli mitä aion käskeä.. Tunnarin jälkeen leikittiin vielä vähän pallon kanssa, oli niin hyvä mieli kun asia selvästi etenee kuitenkin. Tehtiin vähän lisää kakeja namilla ja onnistu tosi hyvin, koska tein lig niin läheltä että pystyin ohjaamaan kädellä.

Kaiken kaikkiaan viikosta on hyvä mieli, ollaan paikallistettu vika ja keksitty keino sen korjaamiseen. Ihania ystäviä, jotka jaksaa liikkuroida tätä meille. Nyt on sellainen tunne, että kyllä tämä tästä. Tuntuu, että ollaan tehty ihan sikana tunnaria, mutta nyt äkkiä laskin vain 18 toistoa tälle viikolle. Niistä äkkiä laskettuna 12 on sellaisia, mihin voin olla tyytyväinen. Ja äkkiä laskettuna se olisi melkein 67%. Ihan hyvä prosentti. Into tunnariin on Teukilla edelleen 100% ja se on pääasia. Kohtalon hetket huomenna, kun päästään halliin testaamaan, onko viikon treeneistä ollut mitään apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti