sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

22.3. Wanted: personal trainer!

Tuntuu niinkuin olisi kala kuivalla maalla. Pitäisi treenata juttuja, mitä en ole koskaan opettanut millekään koiralle loppuun saakka. Epävarma olo itsellä, motivaatio heikko kun varmuus puuttuu. Teukki kuitenkin etenee ihan hyvin, vaikka mulla on usein olo "äääääenosaa". Tulee väkisinkin mieleen, että nyt pitäisi saada koulutusta ja joku vahtimaan tekemisiä ja antamaan vinkkejä. Personal trainer olisi mahtava, mistähän sellaisen saisi..

15.3. Aamu, vanha kassu. Mentiin mukaan, kun joku kyseli treeniseuraa facessa. Paikkamakuu porukalla. Itse otin ensin istumista noin minuutin, kävin kehumassa ja makuuta perään toinen minuutti. Hyvin se kesti istumassa, auton takaa kattelin ja komensin kun pyöritteli päätä. En tykää pään pyörittelystä.. Aika hyvin keskittyi vaikka oli vieraita tyyppejä, lähinnä oli ongelmaa Hevin läsnäolon kanssa. Pitäisi muistaa ottaa makuita useammin, on vähän kyllästynyt hommaan.

Ohjattu ja merkki. Ei ollut oikein kunnollista suunnitelmaa. Suuntia ja merkille menoa niin, että kapulat on paikallaan. Sieltä, eli vasen, on vaikeampi kuin oikea. Merkin meinasin paristi ignoorata, kun kapula oli takana. En meinaa saada merkille suoraksi, jää aina vinoon johonkin suuntaan. Kuitenkin ihan hyvin meni, vähän hankaluuksia nähdä kapuloita. Seuraamista tehtiin vähän, keskittyi hyvin, palkkasin välillä vain kehuin. Ja muistin kehua erisanoin. Hidasta käyntiä enimmäkseen, osaa jo tosi hyvin. Jonkun verran juoksua, sekin sujuu aika hyvin. Vielä kun opittais kääntymään.. Ruutua lopuksi. Ruudussa oli joku kertismukin kansi, otin sen pois ja heitin ruudun sivuun. Kummallisesti Teukki jäi siihen kiinni ja juoksi ekan kerran sivusta ruutuun. Loput tosi hyvin oikeaan kohtaan, olin itse lähempänä ja palkkasin ennen kuin ehti kääntyäkään.

Parkkis alkoi myös pikkuhiljaa sulaa kun arska killotti, ja oli muuten sen näköinen koirakin.. Ei muuta kun avovettä etsimään, että saisi enimmät kurat veke ennen kylpyhuonetta..
16.3. Aamu, Mikaeli. Vähän huonolla motivaatiolla itse liikenteessä, Teukki oli aika hyvin hommassa mukana. Rundia tehtiin, uusi evl-liike mielessä. Tosi vähän kierroksen tekee merkin takana, en tiedä miten tämän saisi tiiviiksi.. palkkaan nyt vasemmalle, josko tulis merkin takaa sitten tiukemmin. Ei toistaiseksi vaikutusta. Luoksetulon stoppeja takapalkalla, ihan ok, mutta jotenkin vaisua. Kääntyy vähän vinoon stopissa, hyviäkin tuli. Jonkun kerran vein takaisin kun stoppasi niin surkeasti. Lopuks tehtiin zeta, maahan menossa otti lonkan kun menin sen taa, muuten ei ilmennyt vikoja.

17.3. Teukki oli pitkän päivän yksin kotona, kaiken 12 tuntia niin, että Elbsi käytti sen pissalla noin ykdeksännen tunnin kohdilla. Illalla kun tulin kotiin, niin ikävä oli tieten kauhea, ja päätin hyödyntää sitä palkkaamisessa. Hirmunen into oli Teukilla tehdäkin, pallolla seuraamisia. Opeteltiin kääntymään juoksussa vasempaan, melkein opin sen, käännksiä paikalla, hitaassa käynnissä. Palkka satunnaisesti. Tosi hyvin teki :) Nälkäkin piti olla, ja otin kaukoja namilla, mutta aina kun vapautin niin Teukki juoksi hakemaan lelua, vaikka söi kyllä namit mitä tarjottiin. Ei tästä namikoiraa taida tulla ikinä..

19.3. Taas Mikaelilla, ilta pimeää jo, Emmi ja pojat tuli myös. Emmi oli laittanu luoksetulon tötsät, ja miä ne meinannu nähdä niitä, tajusin vastan kun Emmi näytti missä ne menee.. Liian pimeää taaaas. Mutta seuraamista se ei haittaa, alkuun niitä, vähän pidempää pätkää ja lyhyempää, satunnaisesti palkkaa. Sitten luoksetuloa kun tötsät kerran oli, ihan ok. En tiedä onko tämä takapalkka-asia nyt auttanut meitä, mutta jatketaan kokeilua. Teukilla oli intoa ainakin. Merkkiä, mentiin vähän sivummalle katulampun alle tekee. Hetsasin ja hoin vihjettä, hyvällä vauhdilla ja ihan hyvin meni. Menee edelleen yli jos en palkkaa jo mennessä, mutta kaiken kaikkiaan ihan ok. Lopuks vielä jääviä niin, että Emmi naksutti heti kun Teu teki asennon, ja sehän teki ihan tosi näpsäkästi :)

21.3. Mikaeli. Pienen retken kautta päädyttiin taas samaan paikkaan. Ajattelin, että Rantakylässä olisi voinu treenata, mutta sehän on Mikkelin Insbruck ja siellähän vielä hiihdettiin kentällä ja muualla hyvä jos lunta on ollenkaan.. Noo, Mikaelilla oli oikein hyvä. Vähän mieli taas maassa, mutta hyvin innostuin hommaan. Ohjattu, jätin istumaan ja katsomaan kun vein kapulat, ohjasin namilla merkille ja siitä lähetys kapulalle. Ensin oikeaa, tosi hyvin. Tiedosti keskikapulan, eikä aikonut ottaa sitä kertaakaan. Kerran hukkasi kapulan, enkä ihmettele yhtään jos ei nähny tommosella väljähtäneellä nurmella hailakan ruskeaa puuta.. Siirsin kapuloita kauemmas ja kauemmas ja keskikapulaa lähemmäs ja lähemmäs, ja viimeinen sitten oikeilla mitoilla. Pieni tauko ja vasenta. Se ei sitten ollutkaan niin simppeli. Jostain syystä koko ajan lähti mua kohti tavaralaatikolle, joka oli vähän mun vasemmalla puolella. Menin lähettämään lähempää ja sitten alkoi onnistua. Muutama ihan ok, siirsin kapuloita taas ja sitten yks kaks se meinasi taas mennä laatikolle. Pitää muistaa aloittaa vasemmalla ensi kerralla, on selvästi vaikeampi juttu.

Rundia, keksin lopulta keinon saada kierroksen tiukemmaksi. Lähetän Teukin rundille ja siiirryn itse vasemmalle. Näin kurvasi tosi hyvin ja tiukasti merkin ympäri. En tiedä miten käyttökelponen juttu, mutta tätä koitan nyt jonkun aikaa. Teukki myös menee rundille paljon hitaammin kuin tulee sieltä, tähä pitäisi ehkä saada hieman paremmaksi myös. Nuo mun hetsaamisyritykset on kyllä aika surkeita, kun ei Teu meinaa kiihtyä ei sitten millään, mutta onhan se lopulta ruutuunkin innostunut paremmin, niin kaipa se tulee toimimaan muuallakin.

22.3. Mahhilla, Satu ja Helen ja Maurikin sattui paikalle. Ajatuksena ottaa tokokuvia, Veera lupautui kuvaamaan Priimaa, Noelia ja Eikkaa niin kysyin voisko hippikin tulla. Hippi sai tulla ja luvassa on aika kivoja karvatheiluu -kuvia :) Kyllä me treenattiinkin, ruutua. Ei mee jakeluun ei mitenkään, ettei sinne ruutuun voi juosta siihen kohtaan kun itseä huvittaa ja korjailla sitten. Kävin vähän hitaalla itse, enkä muistanut kaikkia neuvoja.. Kokeilin saada sitä sitten targetille, mutta Teukki lahjakkaasti ignoorasi targetin kokonaan. Ei tuu mitään, menee hyvin, menee etulaidalta, menee kovaa - ja takareunasta yli joka kerta, ja hieman vasempaan nurkkaan. Palkatta jäi jatkuvasti, mutta jos jotain positiivista niin aina yhtä innolla se ruutuun sinkosi. Kymmenen toiston jälkeen alkoi tuntua ihan hullun hommalta, mutta en tajunnut miten mitä sen sinne paremmin saan.. Otin sitten muutaman niin, että vinkautin palloa kun meni nauhan yli, niin sain pysähtymään niin, että jää ruutuun. Into pysyi hyvänä koko treenin kuitenkin.

Kaukoja vähän tuusasin sivussa, todellakin tuusasin, ei tainnut kumpikaan keskittyä kunnolla. Testasin Satun heppanameja, ja kyllä Teukki niitä söi, mutta en tiedä oliko syräntä parempaa. Heilutteli jalkojaan miten sattuu seisomaan nousuissa molemmissa, lig oli tosi hyvä ja ohjaajakin on oppinut heiluttamaan vain kättään käsimerkin annossa.. Merkkiä muutama, alkoi Teukki olla väsynyt mutta kyllä se laukalla meni. Tunnari.. vähän jännitti kun ei olla tehty, mutta ei ollut unohtanut :) Eka oli vähän hidas, toinen vähän reippaampi mutta koski kyllä väärää, ja sotki kapuloita, kolmannella kanssa sotki kapuloita, mutta ei koskenut vääriä. Vähän epäsiistiä, mutta ei mitään kamalaa. Laukalla palautukset :) Vähän oman sivulle tuomista vielä päälle, hyvin puree nykyään kiinni, eikä laske irtu kun kapulaa kaivaa parran seasta.

1 kommentti:

  1. Tiedän niin tuon Personal Trainer -tunteen!! Mutta pähkäillään pian porukalla, jos siitä olis apua? :)

    VastaaPoista